Бизнесменът Петър Манджуков дари 6 линейки на ВМА

 
Шест линейки, дарение от Петър Манджуков, получи Военномедицинска академия.
 
Символичното предаване на ключовете на ръководството на болницата се проведе пред централен вход на ВМА.
 
Пред медиите директорът на ВМА заяви ген. Мутафчийски, че Манджуков традиционно е един от големите дарители на болницата. „Един от първите хора, които се обади когато стана ситуацията с COVID-19, с желанието да направи много голямо дарение и както виждате то вече е факт“, обясни Венцислав Мутафчийски.
 
Двамата са обсъждали точно от какво има нужда болницата. “Винаги с г-н Манджуков, когато сме обсъждали дарение, сме се водили от един принцип – да бъде дълготраен актив за ВМА“, каза още председателят на оперативния щаб.
Дарените реанимобили са от най-висок клас, напълно оборудвани, съобщи още ген. Мутафчийски и изказа дълбока признателност за дарението.
 
В момента за спешната помощ от изключително значение е как ще се постъпи в първите 10 минути, как ще се постъпи в първия час, продължи Мутафчийски.
 
„Дано примерът ми бъде последван. Искам заможните хора на България, които успяха да използват масовата приватизация и придобиха големи предприятия, бизнеси, също да обърнат лице към обществото.Това е основното ми послание“, заяви Петър Манджуков и след това връчи документите за шестте линейки.