ПРИЗНАНИЯ

За своята хуманистична и хуманитарна дейност Петър Манджуков е удостоен с почетния приз „Човечност“, както и с грамоти от редица български и международни правителствени и неправителствени организации.

На 06 Декември 2007 Петър Манджуков е награден с „Ордена на благодарността за милосърдие” и е вписан в „Златната европейска книга на корпоративните дарители” за сериозната подкрепа на каузата за предоставяне на равни възможности на хора в неравностойно положение.

А от 10 Декември 2007 г. детският департамент на Центъра за психологически изследвания носи неговото име.

Заслужено за своята щедрост и човечност на 25.01.2008 г. е удостоен със званието “Посланик на добра воля на движението на хората с увреждания“ от Jim Ramstad, конгресмен в Камарата на представителите на САЩ.

За изключително големите си заслуги и принос в развитието на международните връзки на Република България и по повод 60 години от рождението му, с Указ № 228 на Президента на Република България и с решение на Министрески съвет, Петър Манджуков е награден с най-високия орден на Република България “Стара планина ” I-ва степен.

За изключителните му дарителски заслуги с непреходна стойност и значение за развитието на града и общината, с решение № 431 на Общинския съвет,взето с протокол № 18 от 25.10.2012 г, Петър Манджуков е удостоен със званието Почетен гражданин на Пловдив.

Председателя на БАН акад. Стефан Воденичаров връчва на Петър Манджуков Отличителния знак на Председателя, Диплом и Свидетелство за дарение заради подкрепата му към научните дейности в областта на тракологията.