Генералът получи 6 линейки

Пред медиите директорът на ВМА заяви, че Манджуков традиционно е един от големите дарители на болницата. „Един от първите хора, които се обади когато стана ситуацията с COVID-19, с желанието да направи много голямо дарение и както виждате то вече е факт“, обясни Венцислав Мутафчийски.

Двамата са обсъждали точно от какво има нужда болницата. “Винаги с г-н Манджуков, когато сме обсъждали дарение, сме се водили от един принцип – да бъде дълготраен актив за ВМА“, каза още председателят на оперативния щаб.

Дарените реанимобили са от най-висок клас, напълно оборудвани, съобщи още ген. Мутафчийски и изказа дълбока признателност за дарението.

В момента за спешната помощ от изключително значение е как ще се постъпи в първите 10 минути, как ще се постъпи в първия час, продължи Мутафчийски.

„Дано примерът ми бъде последван. Искам заможните хора на България, които успяха да използват масовата приватизация и придобиха големи предприятия, бизнеси, също да обърнат лице към обществото. Това е основното ми послание“, заяви Петър Манджуков и след това връчи документите за шестте линейки.

Източник: https://glas.bg/balgariia/generalat-poluchi-6-lineiki-snimki-431289/