Кметът на Сопот връчи на Петър Манджуков ключа на града

 

Кметът на Сопот Деян Дойнов връчи днес символичния ключ на града на бизнесмена Петър Манджуков. По всяко време, и денем, и нощем вие сте добре дошъл в нашия град, заяви кметът. Това стана на тържествено заседание на Общинския съвет, което се проведе на открито в новоизградения  парк „Сарая“ в едноименния жилищен квартал на Сопот.

С решение на Общинския съвет  от 12 август Петър Манджуков бе обявен за почетен гражданин на Сопот. През март тази година след началото на Covid-кризата бизнесменът дари на Сопот маски и предпазни облекла, а в следващите месеци заедно с общината финансира изграждането на новия  парк, в който има детска площадка, уреди за фитнес на открито, няколко беседки и пейки. Общината подготви инфраструктурата, а всички съоръжения са дарение от Манджуков.

Петър Манджуков е много свързан със Сопот. Той е роден в Пловдив, но родителите му се установяват в Сопот още когато той е дете. В градчето преминава детството му, тук завършва основно и средно образование, а в машиностроителния гигант ВМЗ започва неговия професионален път. 

Бизнесменът бе посрещнат пред новия парк „Сарая“ от кмета на Сопот Деян Дойнов, председателя на Общинския съвет Нели Пенева и от Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай, общински съветници и граждани.

Няма ли някои от моите съвипускници, огледа множеството Манджуков. Заедно с кмета, дядо Николай и домакините той разгледа новата придобивка. В моето детство нямаше такива неща, ние играехме във вировете на Манастирска река и в Боровата гора. Тук някъде имаше беседка като тези, които са поставени сега, бащите ни се събираха там,  спомни си Манджуков и пожела щастливо детство на хлапетата.

Най-ценното в живота е това, което си дал, което си направил за другите, заяви в емоционално слово на церемонията Петър Манджуков.

Кметът на Сопот подари на Петър Манджуков уникална златна карфица с инициалите ПМ.

Жителите и почетният гражданин  на Сопот бяха поздравени и от митрополит Николай. Тук съм да предам Божието благословение над този град, обяви Негово високопреосвещенство. Той подчерта, че  от делата на Петър Манджуков се разбира ясно, че той е съработник на Христа, че  е добър християнин по съвест. За мен е радост, чест и благодат да съм днес тук с вас и да отправя своя молитвен взор към Бога, каза още дядо Николай.

Източник: https://www.marica.bg/region/karlovo/kmetat-na-sopot-vrachi-na-petar-mandjukov-klyucha-na-grada-snimki