Манджуков дари реаномобил на специалните сили в Пловдив

 

Високопроходим реаномобил се сдоби Съвместното командване на специалните операции (бивша 68-ма бригада “Специални сили”). Линейката е дарение от  Петър Манджуков.

“На медицинския екип и младите борци, на който България разчита пожелавам тази линейка да не се използва за сериозни поводи “, заяви Петър Манджуков. Веднага след това той връчи ключовете на автомобила на ген. Явор Матеев. 

Бригадният генерал подчерта, че до момента не са  разполагали с такава техника, която им е изключително необходима и благодари за дарението. 

„Няма как да не я използваме, защото адекватна техника трябва дори за обучения, стрелби. От утре тя влиза в директна употреба“, каза още ген. Матеев. Тя ще бъде използвана на учението за парашутни скокове. По думите му с толкова съвременна апаратура разполагат много малко болници в страната, сред който е и Военномедицинска академия. В знак на благодарност Петър Манджуков се оказа първият, който е получил новия знак на на Съвместното командване на специалните операции на българската армия.Той бе придружен с почетна грамота. 

 Дядо Николай освети новата придобивка и пожела на военните крепко здраве.  Кметът Здравко Димитров, който присъства на официалната церемония заедно с областния управител Дани Каназирева, остана изключително впечатлен от допълнителната носилка в линейката.

“Това е изключително важно. Знаете ли, често се случва като спрат пред някой блок болните да ги свалят с одеала. Направи ми впечатление, че покритието на пода е като на операционните зали”, каза Димитров.

Източник:

https://www.marica.bg/plovdiv/zdraveopazvane/mandjukov-dari-reanomobil-na-specialnite-sili-v-plovdiv-snimki-video