Почетен гражданин на Пловдив направи дарение

200 оперативни специализирани костюма за нуждата на българските пожарникари и доброволци дари на Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението“ бизнесменът Петър Манджуков. Костюмите са антибактериални, с ниска горимост и същевременно елегантни, включващи два панталона и многосезонно яке.

Чрез един от своите благотворителни инструменти  – “Фондация Петър Манджуков”, бизнесменът осигури още 1000 бързи теста, с които ще бъдат третирани именно служителите на пожарната безопасност, контактуващи най-често с гражданите. Също за тях са и 1000 броя специализирани маски за многократна употреба, 1000 чифта нитрилни ръкавици и 50  литра дезинфектант-гел.

Фондация “Петър Манджуков” е известна с честите си щедри жестове в сферите на културата, православието, научните изследвания и благоустройството на градовете. Негови актове са православния храм в квартал “Тракия” в Пловдив и видеонаблюдението на града, ежегодната сериозна подкрепа за инстута за траколожки изследвания към БАН, редовното зареждане на българските читалищни библиотеки с хиляди томове високо художествена литература и още много други.

Източник: https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Pocheten-grazhdanin-na-Plovdiv-napravi-darenie-961815