Кметът на община Сопот Деян Дойнов връчи на почетния гражданин Петър Манджуков символичния ключ на града.

 

 

Кметът на община Сопот Деян Дойнов връчи на почетния гражданин Петър Манджуков символичния ключ на града по време на тържествена сесия в новия парк “Сарая”. Дойнов му подари и специален подарък – златна карфица.

 
Фондация “Петър Манджуков” дари детска площадка и фитнес уреди на открито. По време на церемонията стана ясно, че след две седмици трябва да започне и озеленяването на новия парк.
 
Официален гост бе пловдивския митрополит Николай, който също е почетен гражданин на Сопот. Негово Високопреосвещенство посочи, че Петър Манджуков е съзидател, тъй като като човек е осъзнал много добре какво значение има духовния градеж на нашия народ. Приветствия към почетния гражданин отправиха председателят на Общински съвет Нели Пенева и общественици.
 
Тържествата в Сопот започнаха с военен ритуал и издигане знамената на България, Европейския съюз и на Сопот. Актьорът Николай Урумов рецитира стихотворението “Сопот” на Иван Вазов. В приветственото си слово кметът Деян Дойнов подчерта, че се чества една от най-значимите дати в историята на общината. Той каза, че тя върви в правилната посока и благодари на всички, които са участвали по барикадите, за да отстоят автономията на общината.