Участие в бизнес делегация в Арабска Република Египет

В периода 25-27 март 2019 г., г-н Петър Манджуков взе участие в бизнес делегация, съпровождаща Президента на Република България, Ген. Румен Радев, по време на негово официално посещение в Арабска Република Египет.

Президентът в рамките на визитата бе придружен от 30  представители на българските бизнес и делови среди.

Петър Манджуков участва като един от представителите от сектора на отбранителната индустрия- Изпълнителен Директор и  Председател на Съвета на Директорите на „Български индустриален инженеринг и мениджмънт” АД (БИИМ). Тя е една от водещите фирми в бранша с над 20 годишна история специализирана в търговия и индустриално коопериране с продукти, свързани с отбраната и изделия и технологии с двойна употреба.

Петър Манджуков проведе работни срещи с потенциални партньори по време на посещението си в Египет, държава утвърдена като един от големите търговски партньори на България в района на Близкия изток и на целия Африкански континент.

Във фокуса на разговорите със своите партньори в Египет, бе насърчаването за реализация на общи проекти, активизиране на сътрудничеството между двете държави.

Организацията по пътуването на г-н Манджуков в бизнес делегацията бе осъществена от ИАНМСП, със съдействието на Министерство на икономиката, Администрацията на Президента, Българското посолство в Кайро и партньорските на ИАНМСП организации на място.

Среща на г-н Манджуков и академик Воденичаров с високопоставени генерали в А.Р Египет.